App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

När det gäller att hitta rätt lampa för inredningen är det såklart viktigt att belysningen är behaglig och har rätt belysningsgrad för den plats som lampan får i ett rum. Även om belysning är lampans primära funktion, så spelar designen också en väsentlig roll. Lampans utformning kan hjälpa till att komplimentera det utrymme där den ligger och det är här Flos lampor kommer in i bilden. Flos har inte bara bra belysning, utan deras design är också speciell och nyskapande, så lampan blir automatiskt ett samtalsämne så fort man ser den i ett rum.

Köp rätt Flos lampa till det rätta stället

När du måste hitta rätt lampa kan det vara lite av en djungel. Det finns allt från ljusstyrka, värme i lampans färg och då är den designad av lampan. Allt detta måste tas i beaktning när man ska hitta rätt lampa. Vissa människor ser bara lampor som ljus och tänker inte på design och placering, men med rätt lampa upplever du en helt annan känsla.

Flos lampor är speciellt bra för att komplettera ett rum och markera några av de element som finns i rummet, till exempel en soffa eller bokhylla som ska markeras. Rätt lampa ger extra livslängd till en plats som tidigare har saknats.

Om du vill köpa Flos är det nästan möjligt för någon att hitta något som de tycker är intressanta. Det finns den enklare Glo-Ball-serien, den mer industriella Toio-serien och äntligen den mer abstrakta och den garanterat konversationsstartande Taraxacum-serien. Endast ett urval av serier som Flos har, nedanför kommer du att kunna läsa lite information om de tre mest populära lamporna från Flos.

En form som du säkerligen har sett förr – Snoopy bordslampa

En av lamporna från Flos som vid första ögonkastet verkar igenkännlig är bordslampan Snoopy. Även om du inte vet om Flos och deras design kan du enkelt känna igen Snoopy-lampans form. Det är tydligt en lampa som fungerar bra för bordet både när det gäller ljus och design, men också för att folk lägger märke till lampans form. Lampan har en kropp av vit marmor och en topp av emaljerad metall.

Den populära lamppendeln – Flos 2097 pendel

Med en hel ocean av pendlar tillgängliga, har Flos skapat en pendel som sticker ut bland mängden. Flos 2097 pendel som mest av allt påminner om en ljuskrona som har fått en teknisk uppiggande touch. Den här pendeln har blivit mycket populärt eftersom det mesta är innovativt och den är unik till sitt utseende. Hänget är tillgängligt i en liten och stor version, med eller utan LED och finns i versioner utförda i krom eller mässing.

En enkel men effektiv vägglampa – Flos 265 vägglampa

När du ser Flos 265 vägglampa, kanske det inte ser ut som mycket, men låt inte utseendet lura dig. Den långa armen gör att den når långt in i ett rum och kan placeras som det passar dig. Flos 265 är en väldigt enkel lampa, men med industriella undertoner, finns det definitivt mer att se än vad som syns vid första anblick. Den kan fås i svart eller vit version.

Historien bakom Flos lampor och deras ansedda mönster

Historien om Flos är redan tillbaka i Italien på 1960-talet, när Sergio Gandini tog över och han bestämde sig för att den kreativa tankesättningen och målen som Flos kunde ha gått hand i hand. Flos flyttade till ett industriområde i Brescia för att inspirera och skapa en miljö för designers som kan hjälpa till med att utveckla idéer. En av de idéer som kom ut ur det är deras berömda Arco golvlampa designad av Achille & Pier Giacomo Castiglioni. 1985 träffade Sergio Gandini en ung Philippe Starck som hade ett antal idéer som senare blev som del av den speciella Lounge Gun-serien.

Vid millennieskiftet hade Piero Gandini tagit över företaget från sin far Sergio Gandini och därmed började han en ny riktning för Flos. Piero bad om hjälp från några av de mest lovande internationella talangerna i design. Detta tog vidare form genom att anpassa sig till den nya tekniken som låg för dörren. LED-ljuset blev ett stort fokus för Flos och man satte sig för att behärska LED-ljuset.

Det stora fokus innebar bland annat som Flos förvärvade företaget Antares och Flos skapade Flos Architectural Lighting, som syftar till att ge ljus till mer professionella omgivningar. Det kan vara i kontorsbyggnader eller på offentliga platser.

Sist men inte minst finns Flos Outdoor som fokuserar på belysning för trädgården eller parker och andra utomhusmiljöer, och syftar till att flytta de mönster du har förknippat med Flos till utsidan så att samma mönster kan ses ute i naturen.

Idag är Flos mycket fokuserad på hemmet och designar utifrån det. Ny teknik är också en punkt för fokus och produktionen bakom Flos är mycket angelägna om att utforska all ny teknik som kan gynna sina mönster eller lampor vad gäller både material och belysning.

Är Flos rätt eld för ditt hem?

För att runda av rubriken för denna text måste vi säga att Flos har skapat sitt rykte på grund av den långa historien de har haft med innovativa idéer och villigheten att prova nya. Deras vision att alltid ta till sig nya tekniska utmaningar och hjälpa de bästa designerna i världen att hjälpa till att ta itu med designutmaningar.

Med ett ökat fokus på hemmet och omgivningen du befinner dig i när du är hemma har det inneburit att det ständigt kommer nya designs. Det finns stor uppmärksamhet på inredningen i ett hem och var tidigare så att det var möblerna som hade fokus på detta hänseende medan lampor fick och får en allt större inverkan på inredningen i hemmet.

Du hittar ett stort urval av Flos-lampor på AndLight.se. Om floslamporna inte är intressanta så är det bra att valet av designerlampor på AndLight.se är enormt, så det finns gott om möjligheter att hitta alternativ som du tycker är mer intressant. Det är bara för dig att utforska Nordens ledande återförsäljare av designlampor online.

 

@TrendsalesSE på Instagram