App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Modeveckorna är i full gång och höstens mode ser bättre ut än aldrig förr. Det kostar att följa med i branschen och de snabba trenderna blir fort omoderna Det gör det tillochmed svårt att sälja sina dyra kläder till en bråkdel av priset på diverse fashionabla auktioner. På grund av priset så kan det vara svårt att finansiera din nästa investering nu i slutet av månaden. Tänk dig alltid för en, eller hundra, extra gånger om du verkligen behöver teckna ett lån. Om du däremot verkligen vill unna dig de senaste från AW18 med hjälp av ett lån så ska du följa dessa råd:

Budget är A och O

Innan du utforskar lånemarknaden måste du se över din ekonomi. Det kan du enklast göra genom att fixa en budget, där du skriver in dina inkomster och utgifter. När du har upprättat den får du själv en insikt om hur mycket du har att röra dig med varje månad. Baserat på resultatet från budgeten kan du räkna ut hur stor andel du har råd att sätta av till avbetalning av lån per månad.

Håll kostnaderna nere

Med din budget kan också hitta ställen i din ekonomi där du kan spara pengar. De flesta människor har vanligtvis flera fasta kostnader som antingen kan tas bort eller hittas till billigare alternativ. Det lönar sig att kolla över dina  försäkringar och abonnemang om det finns lösningar till ett lägre pris.

Jämför lån online

Det är alltid en bra idé att jämföra dina olika lånemöjligheter.  Använder en jämförelsetjänst får du en bild av diverse långivare, priser och de särskilda förmåner som de erbjuder sina låntagare. Då skapar du en bra förutsättning för dig själv innan du bestämmer dig för ett specifikt lån. Gratistjänsten Fair-laan.se är en av de ledande inom jämförelser av lån. På Fair-laan.se hittar du lån utan UC, smslån, snabblån och lån trots betalningsanmärkningar.

Räntor och löptider

En låg ränta och lång löptid kan låta som den mest fördelaktiga lösningen, men även fast räntan är låg så betalar du räntan under en längre period. Det kan alltså röra sig om en hel del pengar till slut. Ett lån med lång löptid kan visa sig vara minst lika dyrt som ett med en hög ränta och kort löptid. Det viktigaste du bör hålla koll på är den effektiv ränta, vilket är totalpriset för ett lån. I den effektiva räntan ingår den nominella ränta, aviavgifter, uppläggningsavgifter och diverse andra avgifter som ingår i lånet.

Låna endast det du behöver

Trots att du bara spenderar en del av det du lånar så betalar du ränta på varje krona. Tänk därför en extra gång på hur mycket du egentligen behöver låna. Det finns dock en handfull långivare som erbjuder en flexibel bankkredit.Det innebär att du bara betalar ränta på det belopp du faktiskt spenderar. Räntan kan vara något högre men om du är osäker på summan kan det vara den bästa lösningen för dig.

@TrendsalesSE på Instagram