App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Canada Goose är känt för att leverera lyxiga vinterkläder år efter år. Tyvärr finns det också en del förfalskningar av jackorna och det är därför viktigt at vara uppmärksam. Vi på Trendsales gör allt vi kan för att säkra dig mot tråkiga upplevelser i samband med en affär.

Vi har därför gjort denna lilla guide till dig som är ute efter att köpa en Canada Goose online och gärna vill försäkra dig om att du faktiskt får en äkta vara.

Logon utanpå jackan

Logon som sitter på den ena armen eller över det ena bröstet ska vara knivskarp. Sömmarna ska vara ordentliga utan lösa trådar. Det markerade området som ses på bilderna nedan ska vidare vara detaljerat och inte likna små ’klumpar’ som de gör på många av förfalskningarna. Logon till vänster är från en äkta jacka och logon till höger är från en kopia.

NUMMER 1 logo_udenpå_616x430

Logon i nacken

Logon i nacken kan variera jackorna emellan men det viktigaste är att hemsidan www.canada-goose.com står korrekt skriven. Det ska vara ett bindestreck eller mellanrum mellem Canada och Goose – inte punkt eller &-tecken då jackan i detta fall är en kopia. De två översta bilderna är logor från äkta jackor och de två nedersta är från kopior.

NUMMER 2 logo_indeni_ægte_616x811
NUMMER 3 logo_indeni_fake_615x394

Märkena i sidan av jackan/tvättanvisningarna

Märkena inuti jackan ska sitta som det visas på bilden nedan till vänter, det vill säga fyra olika lappar bredvid varandra i sidan av jackan, inte i nacken eller på annat ställe. De två bilderna till höger visar tvättanvisningarna i en falsk Canada Goose jacka.

NUMMER 4 vaskeanmærkninger_615x331

Märket bak på jackan under huvan

Bak på några av jackorna kan man hitta en logo såsom det ser ut nedan till vänster. Logon ser aldrig ut som den till höger. Köper du en jacka som har en logo som den till höger är jackan falsk.

NUMMER 5 mærket_bag_i_jakken_616x213

Pälsen

Pälsen kommer från vilda prärievargar och varken från katter eller hundar som många av pälsarna  på de förfalskade jackorna gör. Pälsen varierar jackorna emellan då inga prärievargar ser likadana ut. Några jackor har därför en stor och tjock päls i en nyans samtidigt som andra jackor kan ha en lite mindre päls i en annan nyans. Pälsen nedan sitter på en äkta jacka.

NUMMER 6 pels

Förutom ovanstående är materialet på de äkta jackorna slitstarkt vilket bland annat kommer av en tät vävning. Därför bör du vara på din vakt om materialet ser mycket blankt och tjockt ut, eller om det skrynklas lätt.

Är priset dessutom för bra för att vara sant så är det förmodligen också det. Canada Goose jackor kostar typiskt runt 5 000 kronor och mer, vilket samtidigt innebär ett relativt högt återförsäljningspris även för de jackor som är begagnade. Helt nya Canada Goose jackor säljs inte heller för ett reapris där man kan spara 70 % – alla de hemsidor som annonserar med detta säljer kopior.

Till sist kan vi informera att vi från de danska distributörerna av Canada Goose jackor – NAG PEPOLE – har fått veta att alla nya jackor från detta års parti kommer att ha ett vattenmärke i jackans innerficka. På Nag Peoples hemsida www.nagpeople.com kan du kontakta företaget om du är i tvivel över eller har frågor gällande om du köpt en äkta eller en falsk Canada Goose jacka.
Trendsales har en bra dialog med Nag People och tillsammans önskar vi att vinna över kopiorna så att du som köpare får den helt riktiga och snygga vinteroutfiten.

Falska Canada Goose

NUMMER 7 uægte_goose_612x431

Äkta Canada Goose

NUMMER 8 ægte_goose_612x431
NUMMER 9 ægte_goose2_613x425

@TrendsalesSE på Instagram