App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Väljer du att titta in hos sportbutikerna på nätet i stället för att besöka sporthandlaren på stan får du många fördelar. Du kan hitta lägre priser och du får alltid ett större utbud att välja mellan. Det finns dock också ett par nackdelar. En är att du inte kan prova kläder och utrustning. En annan är att den personliga kontakten med en säljare inte finns när du handlar på nätet. Ska du köpa exempelvis märkeskläder för friluftsliv, gör du därför klokt i att följa ett par råd och tips. Här är tre tips för bättre shopping av märkeskläder på nätet.

Vad behöver du?

Många nätbutiker för märkeskläder för aktiv fritid har en navigering som hjälper dig att hitta rätt. Du kan dock med fördel noga precisera för dig själv vad du behöver. Det gäller både användningsområden och funktioner. Ju mer specifik du är, desto lättare har du att finna just de kläder som du har mest nytta av. Du kan till exempel lättare hitta de märken som har fokus på precis vad du vill ha.

När du köper märkeskläder får du en hög kvalitet i både design och funktion. Ditt friluftsliv kan bli både roligare och enklare om du siktar på att välja kläder som verkligen är anpassade till äventyr. Du får dock vara beredd på att betala lite extra för fördelarna. Därför bör du fundera noga kring hur ofta du kommer att använda vissa kläder och annan utrustning. På så sätt kan du säkra att du får full nytta av den kvalitet du köper.

Läs webbutikernas guider till rätt köp

En del webbutiker har stort fokus på att erbjuda en kunnig kundtjänst som kan ge tips och råd på olika produkter. Många webbutiker för märkeskläder för friluftsliv, såsom exempelvis Eventyrsport, har också guider till olika typer av kläder. Sådana guider är oumbärliga som hjälp när du letar efter mer specialiserade kläder.

En guide till en viss kategori av märkeskläder omfattar normalt många bra tips. Du kan läsa om funktioner i olika slags plagg, olika användningsområden och olika material. Du får även tips på högkvalitativa märken att titta närmare på. En bra guide till jackor innehåller till exempel länkar till och information om modeller från Fjällräven och Didrikssons. Börja alltid med att läsa köpguiderna – det kan spara dig mycket tid.

Jämför priser och villkor

När du handlar märkeskläder för fritid på webbutiker har du utmärkta möjligheter att jämföra priser. Oavsett om du tittar på en jacka från Yeti eller ett par trekkningskor från Ecco, kan du enkelt jämföra prisnivåer hos en lång rad webbutiker. På så sätt kan du komma billigare undan än om du bara gör ett besök hos sporthandlaren.

Vid jämförelsen av olika webbutiker är dock priset inte den enda faktorn. Lika viktigt är att titta på regler för frakt och retur. En dyr frakt kan faktiskt göra en billigare produkt dyrare. Att undersöka returvillkor är viktigt och du bör säkra att du kan byta eller lämna tillbaka kläder enkelt och smidigt.

@TrendsalesSE på Instagram